De mest almindelige spørgsmål…

…om solceller finder du svar på hér.
Har du yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har anvendt Energistyrelsens beregninger for 2 voksne og 2 børn i et 130-150 m2 parcelhus, med et årligt forbrug på 6.000 kWh. Elpris kr 2,38 kWh, med en årlig stigning på 2,5%. Denne familie vil spare kr 10.000 årligt over 30 år samt 3,7 tons CO2 pr. år. Du kan finde yderligere information om elpriserne i Danmark hos Danmarks Statistik. Du kan læse mere om de mange fordele ved solceller øverst på denne side.
Strømmen fra dine solceller er din, og du kan forbruge den eller lagere den på dine batterier uden at betale afgifter til Skat.
Det er ved køb fra dit el-selskab (Netselskab), at du skal betale afgifter.
Du kan læse mere om afregning af el fra solceller på energinet.dk.
Ingen afgift på el fra Solceller
Pr. 1 januar 2019 overgik solcelleanlæg til timeafregning. Salgsprisen er uændret 60 øre pr. kWh.
Der er fortsat uvist hvilken nettoeffekt denne ændring vil medføre.
Du kan læse mere om ændringerne hos Energistyrelsen.
Nettomålerordningen
En lade cyklus defineres ved en komplet ladning og en komplet afladning. Såfremt batteriet aflades 50%, og herefter oplades til 100% udgør dette en halv cyklus. De batterier vi tilbyder er designet til at kunne klare 10.000 lade cyklus hvilket betyder en levetid på +20år, og de er dækket af 10 års garanti. It-selskabet Apple inc. har en god beskrivelse af hvordan ladecyklus defineres – artiklen er på engelsk og kan læses her Batteri til Solceller
De solceller, Danske Solceller leverer er dækket af en 30 års effektgaranti. Garantien defineres ved, at solcellerne minimum skal yde 90% de første 12 år, og minimum 80% frem til år 30.
Der er foreligger p.t. ikke dokumenteret forskning på levetiden på solceller efter 30 år, men der er enkelte eksempler på solceller som fortsat producere strøm efter 50 år.
Solcelle Effektgaranti
Ja, hvis du er en erfaren “gør det selv mand”, kan du lovligt montere solceller på taget. Som alle andre opgaver kræver det grundig forberedelse før montagen påbegyndes, men rent lovmæssigt er der ikke krav om autorisation for montage af solceller. Du han finde vejledninger på YouTube, hvor mange entusiaster deler deres erfaring med montage af solceller på tag. Men det er ikke lovligt selv at montere inverteren og batterier – denne del må kun udføres at en autoriseret elektriker, som er certificeret hos producenten og som har erfaring med opbygning af eltavle til solcellebatterier.

Ja, stort set. Det er dog vigtigt at bruge de rigtige beslag og/eller konsoller til det pågældende tag, med henblik på at sikre en sikker montage af solcellerne – uden at ændre eller beskadige den eksisterende tagbelægning.