GIV DIN VIRKSOMHED EN SYNLIG GRØN PROFIL MED SOLCELLER

Giv din virksomhed en synlig grøn profil med solceller

De fleste danske virksomheder er som skabt til at udnytte solens energi, fordi man typisk har god plads på de store flade tage. Samtidig foregår den største del af virksomhedens energiforbrug i dagtimerne, hvor solen skinner. Solceller bidrager stærkt til virksomhedens grønne profil og sender et signal til omverdenen om, at miljø og klima er en prioritet i virksomheden. Udover at være et økonomisk- og miljømæssigt forsvarligt valg, er solceller en mulighed for at brande virksomheden og skabe positiv omtale.

Gode grunde til at vælge solceller:

  • Solceller giver din virksomhed en tydelig grøn profil.
  • Du sparer penge og undgår elafgifter.
  • Solceller er et værn imod stigende elpriser.
  • Du producer klimavenlig strøm og bidrager aktivt til den grønne omstilling.
  • Tilbagebetalingstiden er kort – oftest under 6 år.
  • Solceller er robuste og holder rigtig længe med 30 års produktionsgaranti.
  • Giver mulighed for at opsætte ladestandere til el-biler, der kan køre billigere med 100 procent grøn strøm.
  • Solceller er nemme at installere og kræver næsten ingen vedligehold.

Den grønne omstilling er i fuld gang

Et bredt politisk flertal er enige om, at Danmark skal være et foregangsland på den grønne omstilling. Der skal ske enorme landvindinger frem imod 2030 for at reducere CO2-udledningen med 70 procent, og målet er at Danmark skal være helt klimaneutralt i 2050.

Omkostningerne for at nå i mål bliver store, og det er uundgåeligt, at en del af udgifterne bliver brugerfinansieret. I takt med omlægningen til varmepumper og elbiler vil efterspørgslen på el stige markant. De store havvindmølleparker skal levere en stor del af energien, men det vil også betyde, at elpriserne vil stige kraftigt i perioder, hvor der ikke er vind.

Solceller er en vigtig del af løsningen på udfordringen, fordi de heller ikke udleder CO2, og kan sikre en fast lav pris på under 20 øre pr. kWh.

Forsyn selv din virksomhed med el

Der er en klar økonomisk fordel ved at forsyne sin egen virksomhed med strøm via solceller, og solcellerne er desuden et effektivt værn mod stigende energipriser. Det internationale energiagentur fastslog da også i januar 2021, at solceller er den billigste kilde til strøm.

I august i år ramte energipriserne i Danmark et rekordhøjt niveau på 8,42 kroner pr. kilowatt-time. Med solceller kan du opnå en fast lav pris på ned til 20 øre pr. kilowatt-time, hvilket er en enorm besparelse, når priserne stiger og stiger.

Bliv 100 procent CO2-neutral

Langt de fleste virksomheder vil have mulighed for at dække virksomhedens energibehov 100 procent med solceller, hvilket understøtter virksomhedens grønne regnskab. CO2-udledningen ved etablering af et solcelleanlæg er udlignet efter 18 måneders drift.

Solcelleanlæg betaler sig selv

Solcelleanlæg er ikke bare en miljørigtig måde at fremtidssikre virksomheden på, men det er også den billigste kilde til strøm på markedet. Et taganlæg har en levetid på 25 til 30 år, og investeringen er typisk betalt tilbage på omkring 6 år.

30 års garanti på solceller

Solcellepanelerne, som Danske Solceller anbefaler, er dækket af 30 års produktionsgaranti fra fabrikken Amerisolar, der garanterer at produktionen fra solcellerne minimum udgør 80 procent efter 30 år. Med den korte tilbagebetalingsperiode på 5-6 år er risici ved investering i solceller reduceret til et minimum.

Ladestandere til elbiler

Ved at opsætte ladestandere til elbiler sender du et stærkt grønt signal til medarbejdere, kunder og gæster, der kan få glæde af den CO2- og afgiftsfrie strøm fra solcellerne.

Ingen støj eller lugtgener

Solceller udvikler hverken støj eller lugtgener, og ny teknologi betyder, at der ikke længere er udfordringer med refleksion af sollys.

Næsten ingen vedligeholdelse

Solcelleanlæg er vedligeholdelsesfri. Det anbefales blot, at man hvert år laver et eftersyn for at checke, at solcellerne fortsat producerer optimalt. 

Kontakt Danske Solceller for…

– Rådgivning og foranalyse
– Ansøgning hos forsyningsselskab
– Opmåling af ejendom
– Udarbejdelse af business case
– Produktionsanalyse for solcelleanlæg
– Tilbud på solcelleanlæg
– Levering, montering og tilslutning
– Produkter i topkvalitet
– Idriftsættelse
– Registrering hos energistyrelsen
– Online driftsovervågning
– Årligt serviceeftersyn